0 850 241 81 81 Türkiye'nin 81 İlindeyiz!

ORGANİK GIDA VE ORGANİK DENİZ ÜRÜNLERİ ARTIK KOLAY ULAŞILIR OLDU

Dünya nüfusu arttıkça, gıda her geçen gün önemini biraz daha artırıyor. Verimli topraklar üzerine kurulu ülkemiz, gıda ürünleri konusunda hayli zengin bir çeşitliliğe de sahip. Bakliyat ve hububat ürünlerinden et ve süt ürünlerine, meyvelerden sebzelere kadar pek çok çeşidi ile gıda ürünleri, beslenmenin en önemli basamağını oluşturuyor. Ülkemizde gıda ürünleri kolay ulaşılabilir olması konusunda da büyük avantajlar taşıyor. Sınırların ötesine ihtiyaç duyulmadan pek çok gıda ürünü ülkemiz şehirlerinde üretilebiliyor.

Organik Gıda Ürünleri, Doğal Beslenmenin Yolunu Açıyor

Üretimdeki çeşitlilik, gıdaya olan talebin fazla olması üretim tekniklerini değiştirdi ve doğallıktan yana olanların imdadına organik gıda ürünleri yetişti. Tarım ilaçları, zirai alet kullanımındaki karbon salınımı, sağlıksız su kullanımı nedeniyle ürün kalitesi düştü ve sağlıksız hale geldi. Bu noktada, doğalı arayanların talebiyle organik gıda ürünleri ulaşılabilir oldu. Organik gıda üretebilmek için bazı kurallara uymak ve sertifikalara sahip olmak gerekiyor. Toprağın, fosil yakıt kullanan hiçbir aletle işlenmemesi, sulama dahil hiçbir besin ve ilaç verilmemesi en önemli şartlar arasında yer alıyor. Yakınından bile araç geçmeyen tarlalarda, tamamen doğal yöntemlerle üretilen organik gıda, her geçen gün büyüyen bir kitle tarafından talep ediliyor. Organik bir ürün alırken, özellikle sertifikasına dikkat edilmesi ve doğal ürünler ile karıştırmamak gerekiyor. Doğal ürünler için sertifika gerekmez ve sulamaya izin verilir. Doğal ürünler, kimyasal ilaç kullanılmadan doğal yöntemlerle üretilen ürünleri kapsıyor ve organik ürün sayılmıyor.

Deniz Ürünleri, Lezzeti Ve Besleyici Değeri İle Vazgeçilmez Bir Besin

Deniz ürünleri, pek çok insanın sofrasından eksik etmediği başlıca besin kaynaklarındandır. İnsanlık, tarihin tüm zamanlarında denizi mutlaka besin kaynağı olarak kullanmıştır. Bu gelenek günümüzde de değişmedi ve deniz ürünleri pek çok insanın tercih ettiği gıdaların başında geldi. Çünkü içerdiği özellikle omega 3 besini, deniz ürünleri dışında çok az üründen alınabilir. Bunun yanında lezzeti ve yemek kültürlerindeki derin izleri nedeniyle deniz ürünleri, tüm toplumlarda sofraların baş köşesine kurulur, kimi zaman kutlamalara, kimi zaman aile yemeklerine eşlik eder.

Organik deniz ürünleri, tüm gıdalarda olduğu gibi son dönemde aranılan ve ilgi duyulan ürünlerin içinde yer alıyor. Denizlerin kirlenmesi, avcılığın usullere uygun yapılmaması, kültür balıkçılığının yaygınlaşması nedeniyle organik deniz ürünleri, pek çok insan tarafından aranır oldu. Hiçbir müdahale olmaksızın tamamen denizin derinliklerinde doğal olarak beslenen ve doğal yollarla elde edilen organik deniz ürünleri, besleyici özelliği nedeniyle de tercih ediliyor. Günümüzde, deniz ürünlerine ulaşmak da saklama ve taşıma teknolojisinin gelişimi sayesinde kolaylaştı. Artık dünyanın neresinde yetişirse yetişsin, balıktan karidese, ahtapottan ıstakoza kadar geniş bir yelpazedeki deniz ürünleri ve organik deniz ürünleri çeşitlerine ulaşılabilmektedir. Ambalajlı deniz ürünleri yüksek teknoloji ile hazırlandığından tüketimi de son derece güvenlidir ve besin değerini yitirmeyecek koşullarda tüketiciye ulaştırılır.

Balık Taşı, Geleneksel Tıpta Kullanılıyor

Balık taşı, geçmiş yıllarda halk arasında böbrek taşı düşürmekte kullanılan bir yöntemdir.  Eşkina ismi verilen balığın kafatasından elde edilen ve halk arasında balık taşı diye bilinen ürün, geleneksel tıp yöntemlerinde kullanılmıştır. Limonla karıştırılarak tüketildiğinde böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olduğu yorumları yapılmaktadır. Ambalajlı olarak bulunabilen balık taşı kullanıcılardan olumlu yorum alsa da böbrek sorunları için doktora danışılması tavsiye edilir.

Sayısız gıda ürünleri çeşitleri, doğallıkta yana olanların ısrarla aradığı organik ürünler, sofrasından eksik etmeyenler için deniz ürünleri ve balık taşı gibi pek çok ürüne aZall internet adresi ziyaret edilerek ulaşılabilir.

Ürün bulunamadı Sıfırla