BALIKÇILIK

Deniz, göl ve akarsularda balıkların ve diğer su canlılarının çeşitli yöntemlerle avlanması anlamına gelen balıkçılık, 5 bin yıl öncesinde olta makinesi ve olta malzemeleri olmadan bile yapılıyordu. Denizde balıkçılık dönem dönem tercih edilse bile her dönem balık tüketmek ya da avlamak için balık tutmak isteyenler genellikle göller ya da akarsuları tercih eder. Havuzlarda da yetiştirilmeye devam edilen çok balık türü vardır. Sazan, alabalık, som balığı en çok havuz üretimi yapılan balık çeşitleridir. 

Balık tutmak günümüzde sadece olta makinesi çeşitleri ile tercih edilse ve kolay olsa bile eski zamanlarda da balık tutmak, yaşamak için en gerekli durumlardandı. İnsanlar en eski çağlardan bu yana balık avlarlar. MÖ 3000 yıllarında tuzlu su doldurulmuş havuzlarda kefal üreten çinliler bilinmektedir. Eski romalılar ise havuz ve akvaryumlarda sazan ve tatlı su kefali yetiştiriyormuş. 

Olta Makinesi Ve Kamış Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Balık tutmak için gölet ve deniz kenarlarına gitmek, hafta sonları iş yorgunluğundan ve şehir karmaşasından sıkılanların sıklıkla tercih ettiği kafa dinleme çeşididir. İyi bir olta makinesi ve kamışa sahip olmak da bu zevkli sporu daha da iyi bir plan haline getirebilir. Dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. 

  • Olta makinesi ve kamış uzunluğu 
  • Güç
  • Kılavuz halkaları
  • Balık tutmak için gidilen yer
  • Yem
  • Balık türü

Ve asla atlanmaması gereken şey, tecrübe. 

Olta makinesi alırken makinede kullanılan bilye kalitesi ve bilye sayısına da dikkat edilmelidir. Bilye sayısı arttıkça balık tutmak çok daha kolay ve keyifli bir hale gelir. Ayrıca bilye sayısının artması olta makinesinin daha uzun süre kullanılıp, daha az bakım yapılmasını sağlar. Dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik ise makine devridir. Olta makinesi özelliklerinden makine devri, misina sarma hızını ifade eder ve balık tutmak için gereken performansı etkiler. 

En İyi Olta Makinesi Nasıl Seçilmeli? 

En iyi olta makinesi seçmek için ilk adım mutlaka nerede balık tutmak istediğini bilmektir. Bunu belirledikten sonra yolun yarısı tamamlanmış olur. Olta makinesi tavsiye üzerine alınamaz, araştırılmalı ve doğru olan tercih edilmelidir. Tatlı su balıkçılığı yapacak yani göllerde balık tutmak için alınacak olta kalitesi ile denizde tutulacak balıklar için alınacak olta kalitesi aynı değildir. Tatlı suda balık tutmak için sıradan olta makinesi çeşitleri de tercih edilebilir. Makine daha dayanıklı ve deniz balıkçılığı için tercih edilecek ise grafit gövdeli makineler tercih edilmelidir. Olta makinesi gövdeleri genellikle plastik, grafit, paslanmaz çelik yada alüminyum malzemeden yapılır. Tüm bu malzemeler belli durumlarda kaliteli ve dayanıklıdır. Hepsinin kendine göre bazı avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. 

  • Plastik gövdeli olta makinesi çok sağlam olmasa da hafif ve uygun fiyatlıdır. 
  • Alüminyum gövdeli olta makinesi sağlam ve hafiftir ancak paslanabilir. 
  • Grafit gövdeli olta makinesi ise en hafiftir ancak profesyonel olmayan kişiler içim olmasa da olur. 

Hafif, sağlam ve paslanmaz bir olta makinesi alınacak ise en iyi olta makinesi kesinlikle grafittir. Sonra alüminyum en son da plastik değerlendirilebilir. 

Olta Makinesi Fiyatları 

Olta makinesi fiyatları; kullanılan malzeme, kamış uzunluğu, kalite ve çeşitliliğe bağlı olarak artar. Olta makinesi fiyatları, makine boy bilgisine bağlı olarak daha da artabilir. 

Balık tutmak tutkusu ister amatör ister profesyonel olarak yapılsın, ihtiyaç olan olta makinesi ve kamış gibi ana ürünlerden, yem ve iğne gibi küçük ürünlere kadar her türlü balıkçılık malzemesi aZall’da sizleri bekliyor.

Kazancınız 7%
Promosyon
56,089.84 TL 52,163.55 TL
Marka
Mağaza
Fiyat

 – 

  • 52163.6
  • 52163.6