HASTANE ODASINDA HAZIRLIK: LOHUSA TERLİK, LOHUSA TACI VE LOHUSA TAKIMI
Hamilelik dönemi lohusa terlik, lohusa tacı ve lohusa takımı gibi seçimler ile hayatın hem zor hem de en güzel dönemlerinden biridir. Her konuda kitaplar okuyup bilgiler kazanılmış olsa da yaşanmadan bilinmeyen bu dönemde, doğum için seçilecek anne bebek takımı, lohusa terlik, lohusa tacı ve lohusa takımına karar verilmelidir.
Lohusa dönemi doğumdan sonra yaşandığı varsayılan ve ortalama 40 gün süren dönemdir ve rahatlığa, konfora ve temizliğe çok dikkat edilmesi gerekir. Hastanede doğum sonrası giyilecek lohusa takımının içinde bulunan lohusa terlik ve lohusa tacı birbiriyle uyum içinde seçilmelidir. Doğan bebeğin cinsiyetine göre tercihen pembe- mavi tercih edilen lohusa tacı ve lohusa terlik anne için de konforlu olmalıdır.
Seçilecek anne bebek hastane çıkışı takımları rahatlığın yanı sıra gerek normal doğum gerekse sezeryan doğum sonrası annenin hareket kabiliyetini kısıtlamamalıdır.
Lohusa Tacı ve Terliği Nasıl Seçilmeli?
Lohusalık ve hamilelik döneminde kilo alımına ve ödeme bağlı olarak şişen ayaklar hem sıcak tutulmalı hem de seçilen lohusa terlik rahat olmalıdır. Aynı zamanda hastanede ve evde konforlu kullanım imkânı vermesi gereklidir. Bu sebeple havlupan kumaşta ve yüksek topuk olmayacak şekilde yumuşak tabanlı lohusa terlik tercih edilmelidir. Tercihen ayak numarasından 1 ya da 2 numara büyük alınmalıdır. Unisex renkler tercih etmek olursa başka doğumlarda da kullanmanıza imkân sağlar.
Lohusa tacı ve terliği her ne kadar rahat olmalıysa da günü mutlu ve huzurlu geçirebilmek için de şık tasarıma sahip olmalıdır.
Lohusa tacı ve terliği modellerinden çoğu çiçekli ve tüylü olması ile göze de hitap eder. Özellikle yeni dönemde gecelik, sabahlık veya lohusa takımları ile harika kombinlenebilir.
Lohusa tacı denilince akla hemen eskilerde kullanılan kırmızı kurdele lohusa tacı gelir. Ama artık dönemde cinsiyete bağlı olarak mavi ve pembe lohusa tacı ve terliği de sıklıkla kullanılıyor. Kız çocuk dünyaya getiren anneler takım olarak kullanabilmek adına incili anne bebek takımı lohusa tacı satın alabiliyor.
Anne Bebek Hastane Çıkışı Takımları Nasıl Olmalı?
Anne bebek hastane çıkışı takımları içerisinde doğum sonrasında bebeğin ihtiyacı olan iç ve dış takımların hepsi bulunmaktadır. Doğum heyecanının artması ve doğumun yaklaşması ile hazırlanan hastane çantasında, bebek kıyafeti olarak yeni doğan anne bebek hastane çıkışı takımları mutlaka olmalıdır. Bebek hastane çıkışı setleri 3’lü, 5’li ve 10’lu gibi farklı farklıdır
Anne bebek hastane çıkışı takımları içerisinde bebek için; çıtçıtlı zıbın, tulum, eldiven, ağız bezi, şapka, çorap, önlük, battaniye, tulum ya da alt üst takım bulunabilir. İlk gün çok fazla kullanılacağını bilerek çantaya mutlaka bez ve ıslak havlu konulmalı, isteğe göre pişik kremi de unutulmamalıdır. Eğer sorunlu bir hamilelik geçirildiyse veya lohusalık döneminde ihtiyaç duyulacağı düşünülüyorsa çantada mutlaka hamile çorabı da bulunmalıdır. Hamile çorabı, hamilelik sırasında ve sonrasında çıkan varislerin tedavisi için kullanılmaktadır.
Annenin Güzelliği: Lohusa Taç ve Terliği
Anne için ise hastane çantasında bulunması gereken lohusa terlik, lohusa takımı önemli parçalar vardır. Hastane çıkışında giyilecek rahat kıyafetler, birkaç havlu, sabahlık, bol miktarda çamaşır, çorap, hijyenik ped, emzirme sütyeni, kolay emzirilebilir olan pijama takımı veya gecelik ve mutlaka hastaneden çıkmadan çekilecek boy boy fotoğraf için özenle seçilmiş lohusa tacı ve terliği.
Doğuma adım adım yaklaşırken heyecan ve panikten bir şeyler unutmamak adına tahmini doğum vaktinden bir ya da iki hafta önce doğum çantasını hazır tutmak önemlidir. Zaten stresli ve yorucu bir süreç olan hamileliğin bitişi ve kutlu gün olan bebeğinizle buluşmanızı poz poz çekerek kaydetmek isteyebilirsiniz. Geçmişe dönüp fotoğraflara bakıldığında pişmanlık duymamak adına yanınıza alacağınız anne bebek hastane çıkışı takımları ile şık görünebilir, lohusa tacı ve terliği ile kombini tamamlayabilirsiniz. Bunun için aradığınız her şey Azall’da sizleri bekliyor.