0 850 241 81 81 Türkiye'nin 81 İlindeyiz!

DOĞRU SAKSI SEÇİMİ ÇİÇEKLERE HAYAT VERİR

Çiçek yetiştirmeyi seviyorsanız ve evinizi bir seraya çevirmeye niyetliyseniz doğru saksı seçimi bu işin püf noktasıdır. Çiçeklere hayat veren saksı doğru seçildiğinde bu uğraş büyük bir keyfe dönüşürken, yapılacak en küçük yanlış çiçeklerinizin ölmesine, sahibinin hayal kırıklığına yol açabilmektedir. Çiçek saksısı neredeyse herkesin hayatının bir anında yollarının kesiştiği önemli bir üründür. Çiçekçilik ya da çiçek sevgisi aşağı yukarı her insanda vardır. Her evde köşe başında, her işyerinin en kritik noktalarında karşımıza mutlaka içinde rengarenk çiçeklerin ya da bitkilerin bulunduğu saksı çıkmaktadır. Bu yazımızda doğru saksı seçiminin püf noktalarına ilişkin küçük bilgiler vereceğiz. Sağlıklı bir çiçek yetiştirmek için öncelikle doğru saksı seçimi yapmak gerekmektedir. Bunun için de yetiştirilmek istenen saksı çiçek çeşitleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olmak önemli bir detaydır. Her çiçek aynı saksı içinde büyümez, nefes alamaz. Bu nedenle saksı modelleri değişkenlik gösteren ürünlerdir.

Saksı Seçiminin Püf Noktası Nerede Bulunacağıdır

Saksı seçiminde bir başka püf nokta ise nerede duracağıdır. Çiçek evde mi yetiştirilecek, bahçede mi, yoksa ofiste mi? Bu sorulara verilecek cevaplar, saksı seçiminin belirleyici unsurları olacaktır. Evde çiçeklik modelleri bahçe, oda ve balkon seçenekleri için yapısal farklılıklar ortaya koymaktadır. Tercih edeceğiniz bitki ya da çiçek büyük olacaksa büyük saksı modelleri uygun olacaktır. Beton saksı özellikle evin bahçelerini süslemek için en ideal üründür. Büyük saksı içine toprak ve bitki girdikten sonra çok ağır hale geleceği için konması için belirlenecek yer iyi seçilmeli, mümkünse bir daha da yer değişikliği yapılmamalıdır. Ağır büyük saksı taşınması çok zordur, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Saksı evin balkonunda, balkon demirlerinde olacaksa bu kez devreye saksılık girmektedir. Bir kazaya sebebiyet vermemek için balkon demirlerine saksılık aracılığıyla sabitlenecek saksı küçük ve hafif bir malzemeden yapılmış olmalıdır. Herhangi olumsuz bir durumda kimseye zarar vermemesi gerekmektedir. Ofiste bulunacak çiçeklik modelleri özel olmalıdır. Zira ofisler özel yerlerdir, her gün müşterilerin ve misafirlerin ziyaret ettiği mekanlardır. Burada bulanacak saksı ve çiçekler de ofis ortamlarına uygun seçilmelidir. Ofiste kullanılacak saksı modelleri sade olmalı, yalnızca çiçeklere ev sahibi yapma özellikleri ön planda olmalıdır. Sade saksı modelleri hem çiçeklerin güzelliğini ön plana çıkarır, hem de ofis ağırlığını yansıtır.

Saksı Çeşitleri Yapıldığı Malzemeye Göre Sınıflandırılır

Saksı modelleri için belirleyici olan hangi malzemeden yapıldığıdır. Piyasada bulunan saksı modellerinin büyük bir bölümü plastikten yapılanlardır. Hemen hemen her türlü dekorasyon ile uyumlu olan plastik saksı modelleriseçilirken dikkat edilmesi gereken altının delik olmasıdır. Zira plastik hava almayacaktır, bu da bitkinin köklerinin çürümesine, çiçeğin kısa sürede ölmesine yol açacaktır. Modern dekorasyon tarzları için toprak, yani terakota saksı çeşitleri çok daha uygundur. Gözenekli yapısı sayesinde hava alarak içinde bulunan bitki ve köklerini rahatlatır, içindeki fazla nemi dışarı atabilir. Ancak bu saksı modellerinin en büyük olumsuzluğu çabuk kırılmasıdır.

Dekoratif Saksı Bulunduğu Ortamı Güzelleştirir

Saksı çeşitleri arasında en çok tercih edilen dekoratif saksı modelleri olmaktadır. Hem ev, hem de ofislerde çiçeklerin güzelliğini katlayan özel hazırlanmış dekoratif saksı modelleri bulundukları ortamı daha da güzelleştiren ürünlerdir. Dekoratif saksı modellerinde öne çıkan ürün ahşap saksı çeşitleri olmaktadır. Bu modellerde dikkat edilmesi gereken ise saksı yapımında kullanılan ahşabın suya dayanıklılık seviyesi olmalıdır. Suya dayanmayan ahşaptan yapılan saksı şişebilir ve deforme olabilir. Bu da ömrünün hayli kısa olmasına yol açmaktadır. Siz de saksı modelleri arasında seçim yapmak, saksı fiyatları ile ilgili fikir sahibi olmak istiyorsanız aZall ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Ürün bulunamadı Sıfırla
Marka
    Tümünü göster (100)