0 850 241 81 81 Türkiye'nin 81 İlindeyiz!

EĞLENCE DÜNYASINDA UÇSUZ BUCAKSIZ BİR DENİZ: KONSOL OYUNLARI

Konsol oyunları, 1950 yılında üç taş oyunuyla başladığı yolculuğuna her geçen gün daha da gelişerek ve daha da büyüyerek devam ediyor. İlkel üç taş oyunundan sanal gerçeklik boyutuna tırmanan konsol oyunları sektöründeki gelişime kısaca bir göz atalım. Soğuk savaş döneminde bilgisayar kullanımının artmaya başlaması ile konsol oyunları da bu sürece dahil oldu. 1950’lerde kimse konsol oyunları sektörünün bir yaşam şekli olacağının farkında değildi elbet. Gelişme adım adım ilerledi, oyun konsolu oyunları insanlık gelişimi gibi yavaş yavaş sağlandı. 1950’de üç taş ile başlayan, 1952’de nim ile devam eden konsol oyunları alanında atılan ilk adımlar günümüzde devasa bir sektöre dönüştü, milyar dolarların telaffuz edildiği dev bir dünya haline geldi. Özellikle okul çağı çocuklarının vazgeçilmezi olan konsol oyunları, sanal ortamda gerçekçi ses ve görüntü kalitesi sunabilmesiyle yoğun bir kullanıcı ağına kavuştu. Eğlence sektörünü yavaş yavaş eline geçiren konsol oyunları, sokakta saklambaç oynamaktan zevk alan bir nesilden, bunun ne anlama geldiğini bilmeyen bir nesle evrilmesine yol açtı. Konsol oyunları konusunda iki farklı görüş sürekli birbirleriyle çelişti. Yetişkinler de konsol oyunları ile ilgili ciddi eğilimler gösterdi, ancak konsol oyunları onları okul çağı çocukları kadar etkilemedi.

Konsol Oyunları İle İlgili Farklı Görüşler Hakim

Konsol oyunları ile ilgili ilk görüş olumlu fikir ortaya koyanlar tarafından savunuldu. Bu, çocukların konsol oyunları sayesinde algılarının açıldığı, dikkatlerinin dağılmadığı, problem çözme yeteneklerinin arttığı yönündeydi. Özellikle ilkokul çağındaki çocukların konsol oyunları sayesinde el bilek koordinasyonlarının da geliştiği fikri üzerinde duruldu. Ancak, konsol oyunları konusunda bunun tam aksini ortaya koyan gelişmeler de yaşanmadı değil. Konsol oyunları ile ilgili bakış açısını değiştiren en büyük etken bağımlılık yaratması, kullanıcısının saatler boyu konsol oyunları ile vakit geçirmesi oldu. Bir diğer endişe yaratan konu ise şiddet içerikli konsol oyunları çeşitlerinin gelişme çağındaki çocukları olumsuz etkilediği, onları şiddete yönelttiği iddiası. Her iki görüşün de haklı yönleri olsa da konsol oyunları için ideal olan bunu kısa süreli eğlence aracı olarak görebilmek, küçük çocukları çok fazla oyun karşısında bulunmalarının önüne geçmek olacaktır.

Konsol Oyunları Klasikleri Lost, Narnia Ve Tom Raider

Konsol oyunları devasa bir sektör olsa da bazı oyunlar hafızalardaki yerini her zaman korumaktadır. Bunların başında ise Lost gelmektedir. Bir dönem uzun soluklu dizi olarak yayınlanan Lost, milyonları ekran başına kilitlemiş, soluksuz her bölümü izlenmişti. Oyun tasarımcıları bu ilgiden yola çıkarak, aynı karakterlerin yer aldığı Lost adı altında bir oyun piyasaya sürdü. Diziden sonra Lost oyunu da aynı etkiyi yarattı. Ana karakter olan ve hafızasını kaybeden kullanıcı Lost oyunu boyunca fotoğraflar çekip ipuçları arıyor, uygun stratejiyi uygulayamazsa kötü karakterlerin saldırısına uğruyor. Bir başka ilgi çeken oyun ise Narnia oldu. Narnia, uyarlama konsol oyunları arasındaki yerini aldı. En iyi konsol oyunları arasında gösterilen Narnia karakterleri geliştirdiği taktikler ile oyunun ilerlemesini sağlıyor, karşılaştığı engeller ile aksiyon yöntemleriyle başa çıkıyor. Eğer Narnia deneyimi yaşamadıysanız çok şey kaybetmişsiniz demektir. Narnia oyunu dünyasına aZall ürünleri ile girebilirsiniz. En iyi konsol oyunları arasında gösterilen bir başka filmden uyarlama oyun ise Tom Raider oldu. Tom Raider o kadar ilgi gördü ki oyuna yeni seriler eklendi, ana karakter Tom Raider her yeni seride daha da güçlendi. Bu da Tom Raider karakterinin hayranlarını yarattı. Konsol oyun fiyatları ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenmek istiyorsanız, aZall sitemizin ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Kazancınız 41%
3,999.00 TL 2,340.00 TL
Kazancınız 35%
2,999.00 TL 1,960.00 TL
Kazancınız 26%
2,999.00 TL 2,220.00 TL
Kazancınız 17%
1,999.00 TL 1,666.00 TL
Kazancınız 50%
3,999.00 TL 1,999.00 TL
Kazancınız 35%
2,999.00 TL 1,960.00 TL
Kazancınız 28%
1,999.00 TL 1,449.00 TL
Kazancınız 35%
2,999.00 TL 1,960.00 TL
Marka
Oyun Türü
Mağaza
Fiyat

 – 

  • 1449
  • 2340