0 850 241 81 81 Türkiye'nin 81 İlindeyiz!

Sütyen Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sütyenler birçok kadın için giyimde en çok önem verdiği parçalardan biridir. Göğüsleri desteklemek, şekillendirmek ve korumak için tasarlamış olan sütyenleri kadınlar her alanda kullanmak durumunda kalıyorlar. Geçmişten günümüze pek çok farklı modelli olan sütyenlerin kadınların vücut şekline ve ihtiyaçlarına göre tasarlanmışlardır. Bazı sütyenler daha çok desteklemesi ve gögüslerin şekilli durması için tasarlanmışken bazılarında rahatlık daha ön plandadır.

Sütyenleri genellikle kadınlar kullansa da farklı durumlarda erkeklerin kullandığı da görülmektedir. Erkekler genellikle sağlık sorunları oluştuğu zaman doktor tavsiyesi ile birlikte kullanmaktadır. Bu nedenle sütyen tek bir cinsiyetin  kullandığı bir giyim türü değildir.

Sütyenler kadınlar için elzem bir parça olduğu için doğru kadınların göğüslerine uygun beden ölçüsünde kullanmakta oldukça önemlidir. Bunu belirlemek için göğüs ölçüsü ve alt göğüs kısmı ölçüsü alınarak doğru beden ölçüsü belirlenir. Ayrıca omuz askılarının doğru ayarlanması ve alt bandın sıkı ancak rahat bir şekilde oturması önemlidir. Bunun yanı sıra sütyen kupları da doğru şekilde yerleştirilmeli ve göğüsleri tamamen kaplamalıdır. Sütyenin uzun süre kullanılması durumunda ciltte tahrişe neden olur. Bu nedenle sütyenin uygun zamanda çıkarılması oldukça önemlidir.

Göğüsleri destekleyerek, şekillendirerek ve koruyarak daha estetik bir görünüm sağlayan sütyenler günlük yaşamda, iş hayatında, özel günlerde, spor yaparken ve hatta gece uyurken bile giyilmesi mümkündür. Sütyen seçimi giyim tarzı ve aktiviteler gibi faktörlere göre değişiklik gösterir. Mesela spor yaparken göslerin sallanmasını engellemek için telsiz sporcu sütyenlerin kullanılması önerilir. Yeni ergenliğe giren genç kızların alıştırma sütyeni kullanması da önerilmektedir. Öte yandan emziren annelerin kolay bir şekilde çocuklarını beslemesi için tasarlanan sütyenlerin giyilmesi emziren anneler için büyük bir kolaylık sağlar.

Sonuç olarak, sütyenler, kadınların günlük hayatında vazgeçilmez bir parçadır ve doğru şekilde kullanıldığında hem sağlıklı bir göğüs yapısı sağlar hem de daha estetik bir görünüm sunar.

Sütyen Modelleri Nelerdir?

Sütyenler, kadınların vücut şekline, ihtiyaçlarına ve giyim tarzlarına göre tasarlanmış birden fazla model bulunmaktadır. Aşağıda bazı sütyen modelleri listelenmistir.

  • Balenli sütyen
  • Göğüs ucu kapatma bandı
  • Bralet sütyen
  • Yapışkanlı sütyen
  • Dantelli sütyen
  • Emzirme sütyen
  • Sporcu sütyeni
  • Korse sütyen
  • Toparlayıcı sütyen
  • Dikişsiz sütyen
  • Straplez sütyen
  • İp detaylı sütyen
  • Alıştırma sütyeni
  • Push-up sütyen

Sütyen Modelleri Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Sütyen kadınlar için çok önemli bir iç giyim olduğu için seçerken bir çok unsura dikkat edilmelidir. Bunlardan bazıları sütyenin bedeni, kumaşı, destek şekli, modeli ve kalitesine dikkat edilmelidir. 

Beden ölçülerine dikkat etmek en önemli hususlardan biridir. Bir mezura yardımı ile göslerin üstünden ve gögüs altından alınan ölçüleri bir yere not alın. Her sütyen modeline göre kaplar değişmektedir. İhtiyacınız olan modele göre not aldığınız ölçüleri kullanarak beden tablosundan size uygun olan bedeni bulun.

Başka önemli unsur ise sütyenin kumaşıdır. Genellikle pamuklu kumaş kullanarak üretilmektedir. Bunun nedeni kumaşın nefes alabilmesi ve teri emmesine

dikkat edilerek üretilir. Sütyenin yumuşak yapılı olmasına da dikkat edilir.

Sütyen seçimi giyim tarzına göre de dikkat edilmelidir. Örneğin straplez bir dış giyim kullanılacaksa straplez sütyen giyilmelidir. Açık renk bir kıyafet giyilecek ise sütyenin de açık renk olması uygundur. Bu gibi unsurlara dikkat edilerek seçilen sütyen hem rahat bir gün geçirmenizi sağlar hem de dışarıda herhangi bir göze batan bir görünümü olmaz.

Sütyen Fiyatları Ne Kadar?

Sütyen fiyatları, marka, model, kumaş ve kalite gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Her bütçeye uygun sütyen modelleri bulunsa da, kaliteli bir sütyenin fiyatı genellikle daha yüksek olur. Ayrıca, bazı özel tasarımlar veya markaların ürettiği sütyenler değerinden daha pahalıya satılmaktadır. Önemli olan, doğru beden ve model seçimi yaparak hem rahatlığı hem de kaliteyi bir arada bulabilmektir.

Uygun Fiyatlı Sütyen Modelleri Nelerdir?

Uygun fiyatlı sütyenler genellikle çok özelliği olmayan sütyenlerdir. Aşağıda uygun fiyatlı sütyenlerden bazıları aşağıda listelenmiştir.

  • Bralet sütyen
  • Gögüs ucu kapatma bandı
  • Dantelli sütyen
  • Desteksiz sütyen
  • Sporcu sütyeni

Ucuz ve Pahalı Sütyen Modelleri Arasındaki Farklar Neler?

Ucuz ve pahalı sütyen modelleri arasında bulunan farklar, genellikle kumaş kalitesi, işçilik, marka ve tasarımda görülür. Pahalı sütyenler kaliteli kumaştan ve ince işçilikle yapılır. Aynı zamanda markası ve kimin tasarladığı da fiyatı yükseltir. 

Ucuz sütyenlerde ise az kaliteli kumaşlardan kullanılarak üretilirler. Pahalı sütyene oranla daha az konforludur ve daha basit tasarımlara sahiptir. Fakat ucuz sütyenlerin arasında iyi araştırma ve doğru beden seçimi yapılırsa rahat ve sağlıklı bir kullanım sağlar.

Sütyen Bakımı Nasıl Yapılır?

Her üründe olduğu gibi sütyende de etikette bulunan talimatları dikkate alarak yıkandığı zaman uzun ömürlü bir kullanım sağlar. Genellikle sütyenlerin elde yıkanması uygundur. Ayrıca asılarak kurutulması önerilir. Yıkarken çamaşır suyu veya ağır deterjanlar kullanılmamalıdır.

Sütyenlerinizi yıkarken çamaşır makinesi kullanmak istiyorsanız bunun için özel aparatlar ya da sütyen fileleri kullanmalısınız. Aksi taktirde sütyenlerinizin yapısı ve şeklinde bozulmalar görünmektedir. Birkaç ipucuna dikkat ederek sütyenlerinin ömrünü uzatmak kolaylaşacaktır.

Sütyen Nasıl Kombinlenir?

Sütyenler birçok farklı giyim tarzına ve amacına göre değişir. Günlük kullanım için uygun olan sütyen türü pamuklu olanlardır. Çünkü basic tişörtler veya gömlekler ile kombinlemesi kolaydır. Straplez bir elbise veya bluz ile askıları olan bir sütyen kullanmak güzel görünmediği için straplez sütyen kullanmak daha mantıklı olur. Yazın ceket altına bralet sütyen giyerek farklı bir tarz yakalamış olursunuz. Aynı zamanda spor yaparken iste sadece taytın üstüne isterseniz üzerine spora uygun bir kıyafet giyerek spor aktiviteleri yapmanız kolaylaşır. Bunlardan ayrı olarak üst giyiminizin rengine uygun sütyen giymelisiniz. Bunlara dikkat ederek gideceğiniz yere ve giydiğiniz kıyafete göre sütyen seçerseniz hem konforlu hem de sağlığınıza uygun bir sütyen seçmiş olursunuz.

Kazancınız 12%
650.00 TL 575.00 TL
Kazancınız 10%
Promosyon
271.99 TL 244.79 TL
Kazancınız 34%
299.90 TL 199.00 TL
Kazancınız 10%
Promosyon
302.99 TL 245.69 TL
Kazancınız 10%
Promosyon
232.99 TL 175.49 TL
Kazancınız 7%
557.99 TL 518.93 TL
Kazancınız 25%
1,000.00 TL 749.00 TL
Kazancınız 10%
Promosyon
532.80 TL 479.52 TL
Daha fazla göster
Marka
    Tümünü göster (59)
Beden
    Tümünü göster (80)
Renk
    Tümünü göster (100)
Ürün Tipi
Mağaza
    Tümünü göster (25)
Fiyat

 – 

  • 39
  • 1709.99