0 850 241 81 81 Türkiye'nin 81 İlindeyiz!

2021 Mouse Modelleri ve Fiyatları

Günümüz artık teknoloji üzerine kurulu olduğu için birçok işimizi bilgisayar ile yapıyoruz. Bilgisayarı hızlı kullanmanın yanında mouse rahatlığı bize kolaylık sağlar. Kullandığımız mouse ihtiyaçlarımıza uygunsa işerimizi hızlı ve keyifli hallederiz. Mouse alırken nelere dikkat etmeliyiz? Sorusu rahatlığımız için önemlidir.

İhtiyacınıza En Uygun Mouse’u Almalısınız

Birden çok mouse türü bulunmakta. Kablolu mouse, kablosuz mouse, gaming mouse, mekanik mouse bunlar en yaygın olanları. Sizin için en uygun mouse ihtiyacınızı tam karşılayacak olandır. Bilgisayarların ilk zamanlarında kablo ile çalışan mouselar zamanla yerini kablosuz mouselara bırakmıştır.
Uzun süre bilgisayarda çalışıyor ve mouse pillerini şarj etmekten sıkıldıysanız Magic Mouse 2 tam sizin ihtiyacınıza göre. Tümüyle şarj edilebilir olduğu için pil kullanmak zorunda değilsiniz.
Klavyede bulunan ve işimizi kolaylaştıran kestirme tuşları mouseların üzerinde özel olarak tasarlanmış biçimde mevcuttur. Kablosuz Mouse’taki hassasiyet ve performans Logitech MX Master ile güçlenerek 3 adet cihaza bağlanıp tek tık ile geçiş yapabiliyor. Hassasiyet ve sonsuz potansiyeli ile öne çıkan Mx Master 3 tasarımcılar ve kodlayıcılar için tasarlanmıştır. İhtiyacınızın hangisi olduğuna karar vermek için, mouse özelliklerine dair aradığınız ne varsa her şey tek bir adreste. En ucuz mouse modellerine sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bluetooth Mouse ve Kablolu Mouse

Belirli mesafeler arasındaki verilerin aktarımı bluetooth ile gerçekleşir. Her hangi bir kabloya ihtiyaç duymadan hızlı ve kolay bir şekilde veri aktarımı gerçekleşir. Öncelerde kablo ile bilgisayara bağlı olan mouse günümüzde birçok çeşidi ile bluetooth özelliğini de bulundurur. Bluetooth Mouse teknolojisi ile fazlalık olan kablolardan kurtulup, uzaktan erişim ile ver aktarımı gerçekleştirilebilir. Kablolu Mouse kullanımı zamanla azalıyor.
İşlerimizi kolaylaştıran teknolojinin bir de olumsuz özellikleri var. Kablolu mouse’lar enerjiyi bilgisayardan aldığı için ekstra bir güce ihtiyaç duymaz. Fakat kablosundan dolayı görüntü kirliliği yapar ve hareket alanınızı kısıtlayabilir. Bluetooth Mouse çeşitleri ise kablosuz olma yönü ile masanızda rahat bir çalışma alanı sağlar fakat pil kullanmanız gerekir. Pil azaldıkça etki alanı daralır ve duyarlılığı zayıflar.
Hız ve performans bakımından karşılaştırdığınızda kablolu mouse’ların daha iyi olduğu söylenebilir. Ofisinizde ya da evinizde kablo görüntüsünden rahatsız olmuyorsanız tercih edebilirsiniz. Kablolu mouse almak istiyorsanız kablo uzunluğuna ve ergonomik bir tasarıma sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Mouse ergonomik yapısı sayesinde rahat bir kullanım sağlar. Bazı mouse’lar hem kablolu hem kablosuz özelliğe sahiptir. Eğer ihtiyaçlarınız değişkenlik gösteriyorsa sitemizden farklı mouse çeşitleri için inceleme yapabilirsiniz.

Ergonomik Tasarıma Sahip Olması Önemli

Farklı tasarımlara sahip pek çok mouse bulabilirsiniz. Elinize tam oturmayan ve uygun olmayan mouse’lar kullanım sırasında bazı zorluklar çıkararak işinizi keyif ile yapmanıza engel olur. Yanlış mouse kullanımından kaynaklanan bazı hastalıklar vardır. Bu yüzden elimize uygun olması fazlasıyla önemlidir.
Pek çok mouse sağ el kullanımına uygun olarak tasarlanmaktadır. Eğer sol ile kullanıyorsanız alacağınız mouse’un sol el için tasarlanmış olmasına dikkat etmelisiniz. Parmaklarda rahatsızlık hissi vermemeli, tutuş özellikleri iyi olmalıdır.
Tercih edeceğiniz mouse modelleri ayrıca, istenildiği zaman kolayca çıkartılıp bir başka cihaza takılabilmeli. İş yerinizde ya da çalışma ortamınızda ışıklı mouse tercih etmemelisiniz. Dikkatli çalıştığınız zamanda sürekli yanıp sönen bir ışık sizi rahatsız edecektir.

İyi Bir Oyuncu Mouse İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

İyi bir oyuncu mouse almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Oyun oynarken eliniz sabit mouse üzerinde olacağı için tasarımı oldukça önemlidir. Elinizin büyüklüğüne, tasarımına, rahat kavrıyor olabilmenize ve sağ ya da sol hangi elinizi kullanıyorsanız tasarımını ona göre seçmeniz gerekmektedir.
Tüm bunları göz önünde bulundurduktan sonra gaming mouse için dikkat etmeniz gereken, oynadığınız oyunlar için mouse modelinin size gereken imkanları vermesidir. Çok oyunculu, çevrimiçi oyunlar oynuyorsanız ekstra tuşlara sahip mouse daha faydalı olacaktır.
Karakterin gözünden oynadığınız oyunlar dikkatinizi çekiyor ise, sensörü daha hassas, hafif tasarımlı ve keskin olan bir mouse seçmek size avantaj sunabilir.
Kablosuz bağlantı özellikleri son yıllarda daha da geliştiği için bağlantıdan ötürü oluşan sorunlarda ortadan kalkmıştır. Bu yüzden oyun esnasında mouse kablosunun sizi rahatsız etmemesi için kablosuz mouse tercih edebilirsiniz.

Mouse Pad Alırken Tercih Edilmesi Gerekenler

Mouse pad alırken ilk olarak büyüklüğüne dikkat etmelisiniz. Bu ölçüye karar vermekte zorlanıyor iseniz, klavyenizde eğer bilek desteği yok ise uzun bir mouse pad almalısınız. Masa büyüklüğünü de göz önünde bulundurun ki masanıza büyük gelip fazladan yer kaplamasın. Eğer mouse’u klavyenizden daha ileride kullanıyorsanız o zaman büyük mouse pad tercih etmelisiniz. Standart bir kullanıcı iseniz yine standart boylarda bir pad size fayda sağlayacaktır.
Mouse pad’in kullanışı da oldukça önemlidir. Zemine yapışması ve hareket esnasında mouse’un altından kaymaması ve toplanmaması gerekir. En önemli etkenlerden bir diğeri ise malzeme kalitesidir. Kalitesiz malzemeden yapılmış bir mouse pad zamanla el ve bileğinizde kabarmalar ve kaşıntılar meydana getirebilir. Mouse pad’in kaygan kısmı çok fazla tırtıklı olmamalıdır. Dikişleri var ise elinizi acıtacak biçimde sert olmaması gerekir. Alt kısmı kaydırmaz malzemeden ve aşınmaz olması gerekir.
Sert bir zemin olmamalı, mouse’un üzerinde rahatlıkla hareket etmesi önemlidir. Ne çok kaygan ne de çok sert olmalıdır. Arzu ettiğiniz en kaliteli ve işlevsel mouse ve mouse pedlerini sitemiz üzerinden rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Mouse ve Pad Fiyatları

Aradığınız her modelde mouse ve pad çeşitlerine sitemizden ulaşabilirsiniz. İsterseniz kablolu ya da kablosuz tercih edebilirsiniz. Üst özellikli logitech markasını tercih edebilir ya da bluetooth mouse ile ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Tercih edeceğiniz mouse’u ararken bulabileceğiniz en uygun pad fiyatları için fiyat listemize göz atmanızı öneririz.

Sıkça Sorulan Sorular

Rampage Mouse Nedir?

Rampage Mouse tak-çalıştır özelliğine sahiptir. Bu sayede zamanda tasarruf ederek sürenizi oyununuza ayırabilirsiniz. Tak-çalıştır özelliği ile mouse’u bilgisayara tanıtma kurma gibi işlemlere gerek kalmıyor.

• Oyun İçin Hangi Mouse Kullanılır?

Oynanılan oyunlara göre mouse özellikleri değişmektedir. Sitemizde detayları mevcuttur. Genel olarak oyun için en çok özelliğe sahip olan Logitech G502 Hero modelidir. Solaklar için uygun olmadığından, Logitech G102 tercih edilebilir.
• Kablosuz Fare Nedir?
Genelde boyutları küçük olmak ile birlikte küçük bir çip yardımı ile çalışır. Kızılötesi, radyo dalgalı ve bluetooth olmak üzere kendi içinde ayrılır. Alıcıların kapsama güçlerine göre kullanım mesafesi uzayabilir.

2021 Mouse Modelleri ve Fiyatları

Kazancınız 6%
515.54 TL 484.36 TL
Kazancınız 10%
563.61 TL 507.29 TL
Kazancınız 20%
950.40 TL 762.32 TL
Kazancınız 3%
Promosyon
4,874.71 TL 4,728.47 TL
Kazancınız 3%
Promosyon
3,304.67 TL 3,205.53 TL
Kazancınız 10%
Promosyon
663.99 TL 523.79 TL
Daha fazla göster
Marka
    Tümünü göster (47)
Bağlantı Tipi
DPI
    Tümünü göster (23)
Oyuncu
Mağaza
    Tümünü göster (23)
Fiyat

 – 

  • 102.62
  • 4799.85