0 850 241 81 81 Türkiye'nin 81 İlindeyiz!

Halı Ve Kilim Modelleriyle Evinizin Havası Değişecek 

 

Herkes evinin tüm açılardan harika görünmesini ister. Dekorlarıyla, renkleriyle, mobilyalarıyla büyük bir zevkle döşediğiniz evlerinizin şüphesiz en önemli eşyalarından biri halılardır. Onlar olmadığında evlerimizde büyük bir eksiklik var demektir. Doğru halı seçimiyle evinizin tüm havasını değiştirmeniz mümkün. Sitemiz üzerinden halı modelleri arasından evinizin dekorasyonuna en uygun olanını seçip dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. 

 

Sitemizdeki farklı model ve renklerdeki onlarca halı kilim arasından yapacağınız doğru seçimlerle şıklığı evinizde sergileyeceksiniz. Her biri üzerinde düşünülerek tasarlanan modellerle evinizin tasarım zevkine sahip biri tarafından düzenlendiğini gösterme şansına sahip olabilirsiniz. Farklı boy ve genişliklerdeki odalarınız için de küçük, büyük tüm halı kilim modellerine sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Evinizin havası zevklerinizle yenilenecek. 

 

Halı Çeşitleri Nelerdir? 

 

Evlerimizin vazgeçilmez dekoratif unsurlarından biri olan halılarımızın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Öncelikle halıların dokuma şekline göre ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz. Makine dokuması ve el dokuması olarak ikiye ayrılırlar. Makine dokuması halıları kendi içinde gruplandırmamız mümkündür. Makine halıları dokuma ve iplik özellikleri bakımından çeşitliliğe sahiptir. El dokuması halılara geldiğimizde antika, eski olmalarından dolayı değerli olanlar ve yeni dokunmuş el dokuma halısı olarak üç farklı çeşide ayrılırlar. El dokuması halılardan yeni olanlar üretildikleri ipliğin cinsine göre üç gruba ayrılırlar. Yün iplik, ipek iplik, pamuk iplik olarak üç çeşit yeni dokuma halısı çeşidi vardır. İpek ipliklerden yapılan halılar halı çeşitleri arasında en değerli olanıdır. Ayrıca halı çeşitlerinin dekorasyon trend ve stilleri doğrultusunda değiştiğini, artırdığını söyleyebiliriz. Evinizin stili klasik, vintage, modern veya country olabilir. Sitemiz üzerinden her stile uygun halı çeşitlerine ulaşmanız mümkün. Üstelik odalarınızın değişen boyutlarına göre de seçenekler mevcut. 

 

Halı Fiyatlarını Belirleyen Faktörler Nelerdir? 

 

Evlerimizin dekorunda olmazsa olmazlardan olan halıların farklı model, boyut gibi özelliklerine bağlı olarak fiyatlarında farklılıklar olmaktadır. Her ne kadar farklılıklar olsa da her cebe uygun halı modelleri sitemizde sizleri bekliyor. Üstelik onlarca farklı renk ve modelde! Halı fiyatları halıların dokuma şekilleri göre, tasarımlarına modellerine göre ve en önemlisi üretildikleri ipliklerin kalitelerine göre değişim göstermektedir. Halıların el dokuması mı makine halısı mı olduğu fiyatında değişime sebep olacaktır. Aynı şekilde ipek iplikten ya da yün iplikten üretilen halıların da fiyatları farklılık gösterecektir. Halı fiyatları ayrıca satın almak istediğiniz ölçülere göre de değişecektir. Hatırlatmakta fayda var ki, ucuz halı fiyatları ile tasarlayacağınız eşsiz ev dekorunuza uygun halılar sitemizde incelenmeyi bekliyor. 

 

Halı Modelleri 

 

Evleri yaşayabileceğiniz en uygun mekanlar haline getiren halıların oldukça farklı modelleri bulunmaktadır. Kullanım amacı, içinde bulunacağı odanın renkleri gibi birçok farklı faktöre uygun çeşide ulaşmanız mümkün. Çocuk odası halı modelleri arasından canlı renkleri olan bir halı seçebileceğiniz gibi pudra ve toprak rengi tonlarında salon halıları da tercih edebilirsiniz. Farklı modeller renk, tasarım ve desen farklılıklarına göre değişebilmektedir. Canlı ve kontrastı yüksek renklerin yanında soft renklere sahip halılara da sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Evinizin cıvıl cıvıl görünmesini de asil ve sade görünmesini de sağlayabilirsiniz. Tüm farklı zevklere göre farklı halı modelleri bulunmaktadır. Daha gösterişli ve zengin gösteren modellerle de kendinizi mutlu edebilirsiniz. Baskılı modellerle şehir manzaraları, doğa görselleri ve türlü çiçekler salonlarınızı, hollerinizi süsleyecektir. 

 

Yaşam Tarzınızı Yansıtan Modeller 

 

  • Yaşam tarzımızın halılarımızın modellerine yansıması mümkün. Yemek yapmayı sevenler mutfaklarında kullanacakları çatal kaşık desenli modelleri tercih edebilirler. Çizgi film izlemeyi seven çocukların odaları çeşitli çizgi film kahramanlarının basılı olduğu modellerle çocuklarını mutlu edebilirler. 
  • İster Osmanlı desenlerine, geleneksel desenlere; ister daha modern çizgilere sahip halılarla istediğiniz mekanı oluşturun. 
  • Farklı geometrik şekillerde yuvarlak halı, oval, dikdörtgen gibi kesimlere sahip halılarla başarılı bir dekorasyon sağlamanız mümkün. 
  • Kaymaz taban halı modelleriyle ya da silinebilir modellerle konforunuzu artırabilirsiniz. Kir tutmayan modelleri sayesinde hijyen şartlarının korunması sağlanır. Özellikle küçük çocukların bulunduğu evlerde kir tutmayan, antibakteriyel ve kaydırmayan modeller tercih sebebi olabilmektedir. 
  • Saçaklı ya da eskitme modellerde meraklılarını beklemekte. 
  • İster renk, ister desen isterseniz de kullanım kolaylığı sağlayan çeşitli modellerle yaşam tarzınızı şıklıkla yansıtabilirsiniz. 

 

Halı ve Kilim Kategorisi Hakkında Merak Edilenler  

 

Halı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim? 

 

  • Kalite bir halı satın alırken en önemli kriterdir. Halının üretildiği ipliklerin kalitesi halıyı ne kadar uzun süre kullanacağınızı belirler. 
  • Halının modeli sizi mutlu etmelidir. Her gün evinizde göreceğiniz halının sevdiğiniz renk ve modelde olması evinize karşı olan aidiyetinizi güçlendirir. 
  • Zeminden ötürü kayma problemi yaşıyorsanız yolluk modelleri arasından kaymama özelliğine sahip olanı seçmelisiniz. Bu şekilde kazaların önüne geçmeniz kolaylaşacaktır. 
  • Halıyı kullanacağınız odanın ölçülerini iyi bir şekilde belirleyerek halı seçiminizi yapmalısınız. 

 

Nerede Hangi Model Halı Kullanmalıyım? 

 

  • Satın alınacak halının kullanılmak istenen yere uygun olması gerekir. 
  • Gün içinde en çok kullanılan odalarda yıpranmaya karşı daha dayanıklı halılar seçilmelidir. 
  • Banyo halısı seçiminde kaymayan modeller tercih edilebilir. 
  • Bebek odalarında ya da alerjisi olan bireylerin odalarında havları uçuşmayan modellerin seçilmesi tavsiye edilmektedir. 
  • Yünlü ve akrilik iplikten yapılmış modeller en sık kullanılan oturma odası ya da mutfak gibi alanlar için en ideal modellerdir. 

 

Halı Temizliğinde Nelere Dikkat Etmeliyim? 

 

  • En temel yapılması gereken şey halıların düzenli olarak elektrikli süpürge ile temizlenmesidir. Bu şekilde halının yüzeyindeki tozların tabana yerleşmesinin önüne geçilir. 
  • Halılar elektrikli süpürge dışında fiziksel yöntemlerle temizlenmemelidir. Yani halıları çırpmak, dövmek halıların yıpranmasına neden olur. 
  • Çeşitli kaliteli halı markaları ürünlerinin yıkanmaması tavsiye edilir. 
  • Halıda oluşan iz bırakma riski olan leke ve kirlerin doğru yöntemlerle silinmesi gerekir. Güçlü kimyasallarla temizlemek halıların deforme olmasına neden olabilir. 
  • Renginin solmasına sebep olmamak için direkt güneş ışığına uzun süre maruz bırakmamak gerekir. 

Kazancınız 40%
10,000.00 TL 6,000.00 TL
Kazancınız 40%
10,000.00 TL 6,000.00 TL
Kazancınız 25%
8,000.00 TL 6,000.00 TL
Kazancınız 25%
8,000.00 TL 6,000.00 TL
Kazancınız 30%
10,000.00 TL 7,000.00 TL
Kazancınız 40%
10,000.00 TL 6,000.00 TL
Kazancınız 29%
7,000.00 TL 5,000.00 TL
Marka (1)
    Tümünü göster (100)
Renk
Ebat
Üretim Şekli
Mağaza
Fiyat

 – 

  • 5000
  • 7000